Rektör Uysal’a Kalpak

Kırgızistan’ın Celalabat şehrinde bulunan İktisat ve Girişimcilik Üniversitesinden öğretim üyeleri, Karabük Üniversitesi (KBÜ) Rektörü Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı ziyaret ettiler.

EĞİTİM 20.08.2013 12:20:25 0
Rektör Uysal’a Kalpak

Kırgızistan’ın Celalabat şehrinde bulunan İktisat ve Girişimcilik Üniversitesi, Türk Dünyası Kırgız-Türk Prof. Dr. Turan Yazgan, Sosyal Bilimler Enstitüsü Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Görevlisi Seyfettin Gelekçi Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’ı ziyaret etti. Rektörlük makamında gerçekleşen ziyarette; Karabük Üniversitesini tanımak ve karşılıklı işbirliğine katkı sağlamak amacıyla ziyarette bulunduğunu belirten Öğretim Görevlisi Seyfettin Gelekçi, “Karabük Üniversitesi’nde bulunmaktan ve Rektörümüz ile görüşmekten çok mutlu oldum. Karabük Üniversitesi yeni kurulmasına rağmen, çok modern ve gelişmiş bir üniversite. İnşallah öğrencilerimiz böyle güzel bir üniversitede, Karabük Üniversitesi’nde eğitim görme imkanı bulurlar” dedi.

  Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal’a kalpak ve komuz minyatürü hediye eden Sayın Gelekçi, “Kırgızlar misafir ağırlarken ve uğurlarken ak kalpak giydirirler. Kalpak, Tanrı dağını simgeler ve başınızın dik ve yüce, alnınızın açık olması için kalpak giydirilir. Komuz ise Kırgızların sözlü ve halk edebiyatının geçmişten günümüze kadar taşınan, saza ve söze şan veren milli bir enstrumanıdır. Sayın Rektörümüzün başının dik, sözünün şanlı olması dileğiyle kalpak ve komuz minyatürü hediye ettik” diye konuştu.

  Ziyaretlerinden ve hediyelerinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Rektör Prof. Dr. Burhanettin Uysal da, “Sayın Gelekçi’ye hediyelerinden dolayı çok teşekkür ediyorum. Kırgızistan ile farklı devletleriz ama aynı milletiz, kardeşiz ve bundan da gurur duyuyoruz. Bu kardeşliğimizi de daha fazla geliştirmek istiyoruz. Bu nedenle iki ülke arasında akademik ve kültürel iş birlik için atılacak her adımı önemsiyoruz. Başlangıç için attığımız bu adımı yapacağımız işbirliği protokolleri ile çok ilerilere taşıyacağımıza inanıyorum” dedi.

  Ziyaret karşılıklı iyi dilek ve temennilerle sona erdi.


Pazar 16.2 ° / 1.7 °
Pazartesi 18.4 ° / -1.1 °
Salı 21.4 ° / -2.7 °